Attefallshus 25-30 KVM

Nyckelfärdiga Attefallshus tillverkade i vår egen husfabrik. Vi erbjuder välisolerade hus med kvalitativt material till marknadens bästa priser. Attefallshusen går att välja i storlekarna 25 – 30 kvm. Vill ni använda huset som komplementbostadshus kan vi erbjuda er noggrant planerade planlösningar för maximal användning. Detta då komplementbostadshus enligt lag är tillåtet att använda som ett permanentboende till skillnad från komplementbyggnad. Se våra Attefallshus nedan, läs mer om regler och vilka riktlinjer som gäller vid ett bygge eller kontakta oss direkt om du vill veta mer.

Våra hus

Arkitekturstilar

Med handplockade arkitekter kan vi erbjuda dig ett eget designat, exklusivt Attefallshus från start.

Planlösningar

Våra Attefallshus finns tillgängliga i flertalet storlekar och mått för att passa just dina krav.

Interiörstilar

I vår egen husbyggare kan du själv välja ut just den design du vill ha inne i huset för att skapa din egen karaktär.

Priser

Alla våra Attefallshus har ett grundpris som ni själva kan påverka genom olika exklusiva tillval i vår husbyggare. Då vi har en egen fabrik kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser i jämförelse med andra leverantörer på marknaden. Slutpriset är oftast de yttre faktorer som styr som exempelvis kommunen du bor i eller tomtmarkens egenskaper.

Vad som gäller när du ska bygga ett Attefallshus

Om du går i tankar att bygga ett Attefallshus finns det en del lagar och regler som avgör om du kan göra det eller inte. Grunden för att ett Attefallshus ska kunna byggas utan bygglov är att det finns ett existerande en- eller tvåbostadshus på tomten. Om tomten är tom krävs bygglov för att bygga på den. Storleken på bostaden på tomten spelar ingen roll men en kolonistuga räknas inte till ett en- eller tvåbostadshus. Bostaden på tomten måste vara färdigställd med slutbesked, om det saknas då byggnaden byggdes innan det infördes, räcker det med att den används som bostadshus.

Ett Attefallshus får används som komplementbyggnad eller komplementbostad. Det innebär att den kan användas som garage, växthus, förråd, gäststuga eller båthus. Däremot får den inte användas som en självständig bostad. Vare sig som fritidsstuga eller permanentboende. Om planen därmed är att den ska användas på ett sätt som inte kan ses som kompletterande till existerande bostad måste ett bygglov skaffas.

Regler kring Attefallshuset

När själva Attefallshuset ska byggas finns det regler för placering och hur stor den får vara. Ett Attefallshus ska placeras minst 30 meter från en järnväg, 4,5 meter från en gräns och ska vara fristående från bostadshuset på tomten. Den ska även placeras i omedelbar närhet av bostadshuset.

Reglerna för 4,5 meter från tomt- eller fastighetsgränsen kan kringgås om alla berörda grannar lämnar sitt medgivande till detta. Attefallshuset får vara 30 m2 med en taknockhöjd på högst 4 meter. Ibland kan utökad bygglovsplikt för Attefallshus finnas i detaljplanen och då krävs det ett bygglov. Inte heller får ett sådant uppföras inom bebyggselområden som anses som särskilt värdefulla eller i anslutning till vissa områden som är av riksintresse för totalförsvaret. En anmälan måste göras till Bygglovsnämnden i de flesta fallen och alltid om det ska användas som en komplementbostad. Du hittar mer info på Boverkets hemsida.

Kontakta oss